Forum PyrForum Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pyrkon i kino Apollo
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum PyrForum Strona Główna -> Blok multimedialny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Urko

PostWysłany: 2009-02-12, 15:19:30    Temat postu: Pyrkon i kino Apollo Odpowiedz z cytatem

Witajcie!

Udało nam się nawiązać współpracę z poznańskim kinem studyjnym Apollo, mieszczącym się przy ulicy Ratajczaka 18. Owocem tej współpracy będą zorganizowane w kinie specjalnie dla konwentowiczów pokazy filmowe w czwartek popołudnie i piątek do południa, abyście mogli godnie "rozgrzać się" i dostosować do atmosfery konwentu oraz w niedzielę po zakończeniu Pyrkonu, dla tych, którym mało będzie kowentowych atrakcji. Dla pyrkonowiczów dostępne będą oczywiście zniżki.

I chociaż to nie jedyna atrakcja, którą szykujemy przy współpracy z kinem Apollo (w planach mamy mn. konkurs, na dniach wypatrujcie newsa na stronie głównej!), to właśnie w tej sprawie zwracamy się do Was: jako, że kino ma możliwość zorganizowania teoretycznie dowolnych filmów na te pokazy, tylko od Was zależy, co będziecie mogli w czasie ich trwania zobaczyć!

Zapraszamy więc do składania swoich propozycji oraz wyrażania życzeń w temacie, który niniejszym uważam za otwarty Wink.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
McMAC/Blaszak

PostWysłany: 2009-02-12, 23:42:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam pytanko.
Jeżeli kino będzie dawało zniżki dla konwentowiczów to jak to będzie sprawdzane?

Bo akredytacja jest chyba możliwa dopiero w dniach konwentu.

Jeżeli można uiści wpłatę wcześniej to sorry bo nie wiedziałem ;/
Site Admin

PostWysłany: 2009-02-13, 00:33:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tu nas masz - jeszcze nie rozwiązaliśmy tego problemu, ale zastanawiamy się nad tym. Jakieś rozwiązanie na pewno będzie Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
McMAC/Blaszak

PostWysłany: 2009-02-13, 00:46:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MUAHAHAHAHAHAHAHAHA*

Wiedziałem że kiedyś moja inteligencja na coś się przyda, ale nigdy nie śmiałem marzyc że będzie przyczyną cudzego problem/nieszczęścia.

Jestem wniebowzięty Smile

A co do filmów to czy nowinki kinowe też wchodzą w rachubę czy tylko starsze filmy? Bo np. osobiście nie widziałem Madagaskar 2 a sądze że film miałby wzięcie tyle że nie wiadomo czy kino posiada ów ww film.

*demoniczny śmiech z samego serca otchłani piekieł (lub bliskich okolic)
Site Admin

PostWysłany: 2009-02-13, 01:15:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myśleliśmy raczej nad pozycjami fantastycznymi, których normalnie w kinie nie uraczysz. Ale jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
McMAC/Blaszak

PostWysłany: 2009-02-13, 01:48:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Myśleliśmy raczej nad pozycjami fantastycznymi, których normalnie w kinie nie uraczysz. Ale jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje.

Jak to możliwe? W sensie że filmy które nie były wyświetlane w kinach tzn. nie ma ich taśm filmowych tzn. że nie są możliwe do odtworzenia na projektorze filmowym. O takich filmach mówiłeś? Bo jeżeli tak to są faktycznie fantastyczne Wink

A tak na serio to proponowałbym filmy ze stajni Marwela takie jak "Ironman" (który uważam za ich najlepszą produkcję tejże firmy) jak również "The Increnible Hulk" choc najwieksza ochote mialbym na film taki jak ten http://spider.man.hulk.i.iron.man.w.jednym.filmie.patrz.pl ktory sadze bedziemy mogli niedlugo w przyszlosci obejrzec na ekranach kin w wersji pelnej i aktorskiej. ten kto zostal po napisach ww filmow wie o czmy mowie Smile Project AWENGER RULES!!!!![/quote]

PostWysłany: 2009-02-13, 09:13:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Equilibrium. Widziałem 5 razy, ale nigdy w kinie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Urko

PostWysłany: 2009-02-13, 10:14:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jak to możliwe? W sensie że filmy które nie były wyświetlane w kinach tzn. nie ma ich taśm filmowych tzn. że nie są możliwe do odtworzenia na projektorze filmowym. O takich filmach mówiłeś? Bo jeżeli tak to są faktycznie fantastyczne Wink

Kino ma swoje sposoby Wink. Po prostu nie jesteśmy ograniczeni do filmów rozpowszechnianych w 'tradycyjny' sposób, ale taki 'kameralny' pokaz umożliwia puszczanie filmów normalnie dla kin niedostępnych. Także, hulaj dusza, piekła nie ma, mamy dużą swobodę przy doborze repertuaru.

Ja od siebie powiem, że chętnie bym obejrzał jakiś klasyk science fiction, typu "Odyseja kosmiczna 2001" Kubricka lub coś w podobnym guście Wink.
Powrót do góry
Ryuji

PostWysłany: 2009-02-13, 23:30:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aureus napisał:
Equilibrium. Widziałem 5 razy, ale nigdy w kinie.

Byłem na tym w kinie. Ja i jeszcze dwie inne osoby na sali Shocked Co nie zmienia faktu, że film jest zajebongo. A może by tak obejrzeć Conana z młodym jeszcze Arniem? Laughing
jar_pen

PostWysłany: 2009-02-13, 23:55:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli miałbym sugerować: Dzień w którym zatrzymała się ziemia, Underworld, Wehikuł Czasu, Wiedźmikołaj (dla fanów ŚD), Final Fantasy, Charlie i fabryka czekolady, X-men.
Co do rozwiązania problemu to nie można w kinie sprzedawać pierwszych wejściówek na konwent, ile to rozstawić stolik czy dwa za pozwoleniem kina i wydawać identyfikatory dające zniżkę, bo opaski na ręce można zakładać bezpośrednio przed konwentem bo chyba w kinie ciężko zgubić identyfikator to nie larp ani gonitwa o miejsce siedzące w sali. Mogło by to też zmniejszyć trochę kolejki przed samym konwentem.
Powrót do góry
McMAC/Blaszak

PostWysłany: 2009-02-15, 12:11:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pomysł przedmówcy mi się osobiście podoba i uważam go za wartego rozważenia. Co do filmów to może dodalibyśmy do listy Sin City i Underworld: Bunt Lykanów. Uważam że mogło by być coś głębszego i mniej fantasy jak np. Ciekawy przypadek Benjamina Buttona,w końcu nie samym fantasy człowiek żyje a film do rozważań przysłuży się ludziom i mądrym i tym mniej mądrym, ale to już moje prywatne spostrzeżenie.

Ostatnio zmieniony przez McMAC/Blaszak dnia 2009-02-24, 10:37:56, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Nox

PostWysłany: 2009-02-20, 17:57:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo fajna sprawa, jestem zainteresowany Smile

Mysle, ze najlepszy bylyby klasyki, filmy, ktore jeszcze nie pojawily sie w Polsce albo pojawily w bardzo niewielkiej ilosci lub takie, ktore sa dostepne jedynie na DVD.

"Odyseja kosmiczna 2001" - uwazam to za sweitny pomysl.
"Conan" - tez nieglupie
"Dzień w którym zatrzymała się ziemia" - stara wersja - czemu nie?
"Underworld", "Wehikuł Czasu" - zdecydowanie nie. filmy byly w kinach, w tv i sa srednie
"Wiedźmikołaj" widzialem, ale jesli daloby rade. ale to rpoadukcja tv, wiec byloby pewnietrudno. no i licencja, tlumaczenie oraz dodanie napisow w miesiac?

"Final Fantasy" - Advent Children na duzym ekranie moglby byc interesujacy
"Charlie i fabryka czekolady, X-men" - rowniez ogolnie dostepne i szeroko rozpowszechnione w Polsce
"Sin City" - walkowany tysiac razy na maratonach filmowychy, dodawany do gazet - Nie!
"Underworld: Bunt Lykanów" - nowosc, szeroko rozpowszechniona w polskich kinach

ja bym byl za maratonem. 3 filmy, po jednym z gatunku: s-f, fantasy i horror. no, moze jeszcze jakas animacje.

chetnie zobaczylbym "Dracule" z Bela Lugosim.
"Vexille" bylo coprawda wyswietlane w kinach i jest dostepne na DVD, jednak ilosc kopii, ktora trafila do kinowej dystrybucji byla tak mala,ze niektorzy nie zdarzyli pojsc na ten film (czyt. m.in. ja Razz)

Moze cos z klasyki anime? W Apollo puszczano juz Miyazakiego, nie pogniewalbym sie za powtorke np. "Totoro" (bardzo fnatastyczne to to nie jest). "Ksiezniczka Mononoke" tez bylaby super na duzym ekranie. Chociaz jedyna wersja dostepna w Polsce to ta z amerykanskim dubbingiem (chociaz jest on calkiem fajny). Jesli w gre wchodzilyby projekcje z DVD, to "Gundam" nie bylby glupim pomyslem.

"Yważam że mogło by być coś głębszego i mniej fantasy jak np. Ciekawy przypadek Benjamina Buttona,w końcu nie samym fantasy człowiek żyje a film do rozważań przysłuży się ludziom i mądrym i tym mniej mądrym, ale to już moje prywatne spostrzeżenie." - ale chodzi o to,ze pokaz ma byc powiazany z Pyrkonem, ktory jest konwentem poswidconym fantastyce. A "Ciekawy przypadek..." mozna obejrzec w wiekszosci multipleksow.
Powrót do góry
Shiion

PostWysłany: 2009-02-21, 00:54:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a może coś zza wschodniej granicy?

odnoszę wrażenie, że seanse dla pyrkonowiczów powinny przewidywać oglądanie filmów AKTUALNIE NIEDOSTĘPNYCH w kinach. Na Underworld III czy inne można iść bez przeszkód w każdej chwili przecież...

moje propozycje:
Volkodav
Straż nocna, straż dzienna
Powrót do góry
Urko

PostWysłany: 2009-02-23, 14:32:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałem tylko nadmienić, że wszystkie Wasze propozycje są obserwowane oraz skrzętnie notowane, także jeszcze raz zachęcam do ich składania w tym temacie Wink.

Pozdrawiam!
Urko
Powrót do góry
tess

PostWysłany: 2009-02-23, 17:00:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A "Łowca androidów"? Nie obraziłabym się też za "Drabinę Jakubową" czy "Mechaniczną pomarańczę". A może coś z OFFu?
"Hi 2, 3-6" na motywach "Liżąc ostrze" Jakuba Ćwieka - w ofercie kina Apollo jest, więc nie powinno być problemu z wyświetleniem, a sądzę, że chętnych byłoby sporo.

http://efantastyka.pl
Powrót do góry
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum PyrForum Strona Główna -> Blok multimedialny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: