| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Salastris
Dołączył: 02 Wrz 2008 Posty: 2 Skąd: Al Ashandi na Pograniczu / wrocław ;P
|
Wysłany: 2008-12-18, 08:19:01 Temat postu: |
|
|
A Jacek Piekara?? Zapomnieliśmy o królu Inkwizytorów?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bronsiu

|
Wysłany: 2008-12-18, 09:55:28 Temat postu: |
|
|
Nie zapomnieliśmy. Zupełnie świadomie w tym roku postanowiliśmy go nie zapraszać. _________________ Prawda czasu, prawda ekranu, prawda... Wasz film mówi tę bolesną prawdę o sanacyjnej rzeczywistości, prawda? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paszko Site Admin
|
Wysłany: 2008-12-18, 20:30:26 Temat postu: |
|
|
Równie świadomie jak w latach poprzednich. _________________ Paweł "Paszko" Matuszak
koordynator Pyrkonu 2006-2009
Pyrkon 2010: akredytacja, media internetowe, oprogramowanie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nixos

|
Wysłany: 2009-02-02, 12:45:40 Temat postu: |
|
|
Witam!
Ja mam takie pytanie, czy istnieje mozliwość zaproszenia Mai Lidii Kossakowskiej (bo Jarosław Grzędowicz jak widzę, prawdopodobnie, będzie)? Aż dziw, że nikt o to wcześniej nie pytał.
I tak z ciekawości - dlaczego nie Piekara? :>
Pozdrawiam
Nixos |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paszko Site Admin
|
Wysłany: 2009-02-02, 14:30:49 Temat postu: |
|
|
Sprawa Jacka Piekary dość często jest przywoływana, zatem spróbujmy ją wyjaśnić raz a dobrze. Jackowi zdarzyło się w latach 2006-2007 przysporzyć wiele problemów organizatorom konwentów i fandomowi ogólnie. Najistotniejszym z naszego punktu widzenia jest fakt, iż regularnie Jacek do ostatniej chwili potwierdzał swoją obecność na konwencie, po czym się na nim nie pojawiał. _________________ Paweł "Paszko" Matuszak
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bronsiu

|
Wysłany: 2009-02-02, 14:33:26 Temat postu: |
|
|
Albo, bywało, pojawiał się dzień później niż miał zaplanowane punkty programu bez uprzedzenia organizatorów. _________________ Prawda czasu, prawda ekranu, prawda... Wasz film mówi tę bolesną prawdę o sanacyjnej rzeczywistości, prawda? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AnyKey47

|
Wysłany: 2009-02-08, 11:17:58 Temat postu: |
|
|
dlaczego calkowicie swiadomie nie zaprosiliscie Piekary ?????
uwazam go za swietnego pisarza i wedle mnie pisze o wiele lepiej niz Mortka ktory tak mnie zanudzil swoja ksiazka "ostatnia saga" ze juz nigdy nie kupilem zadnej z jego ksiazek a Inkwizytor mnie zaciekawil od samego poczatku i przeczytalem cala jego serie
jak dla mnie nie zapraszajcie Mortki a zaproscie Piekare  _________________ >>>>>>>No sacrifice No victory<<<<<<< |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lathea
|
Wysłany: 2009-02-08, 11:43:30 Temat postu: |
|
|
| Paszko napisał: | | Sprawa Jacka Piekary dość często jest przywoływana, zatem spróbujmy ją wyjaśnić raz a dobrze. Jackowi zdarzyło się w latach 2006-2007 przysporzyć wiele problemów organizatorom konwentów i fandomowi ogólnie. Najistotniejszym z naszego punktu widzenia jest fakt, iż regularnie Jacek do ostatniej chwili potwierdzał swoją obecność na konwencie, po czym się na nim nie pojawiał. |
_________________ Koordynator Pyrkonu 2010
-----------
Zapraszam do poznańskiej grupy LARPowo-RPGowej przy Drugiej Erze!
http://noctem.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paszko Site Admin
|
Wysłany: 2009-02-08, 13:27:29 Temat postu: |
|
|
Przenoszę do osobnego tematu, żeby łatwiej było zauważyć, gdyż temat przewija się w kółko. _________________ Paweł "Paszko" Matuszak
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paszko Site Admin
|
Wysłany: 2009-02-08, 14:12:18 Temat postu: |
|
|
| AnyKey47 napisał: | | wlasnie czytalem i nie podoba mi sie to ze nie chcecie zaprosic Piekary :/ dobra moze odmowil kilka razy ale nie wiadomo z jakich przyczyn to raz a dwa warto probowac do skutku tym bardziej ze nie tylko ja chcialbym sie spotkac z tym pisarzem |
Tylko, jak pisaliśmy wyżej, on nie odmówił - on potwierdził swój przyjazd, miał zarezerwowany pokój w hotelu, widniał na plakatach i miał prelekcje w programie. I bez żadnego uprzedzenia nie przyjeżdżał. Jak dla mnie dyskwalifikuje i próbować nie mamy zamiaru. To zbędne narażanie nas na koszty, stres i zszarganą opinię, bo się punkty programu nie odbyły, a przecież ludzie przyjechali specjalnie na nie. _________________ Paweł "Paszko" Matuszak
|
| Powrót do góry |
|
 |
szati

|
Wysłany: 2009-02-09, 16:29:23 Temat postu: |
|
|
taa jasne, niech przyjedzie, pokaze swojego Zlotego Metora i pobluzga jeszcze troche Nagrode Zajdla, bedzie ubaw po pachy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ryuji

Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 104 Skąd: The Great Empire of Poznań!
|
Wysłany: 2009-02-09, 23:06:16 Temat postu: |
|
|
| AnyKey47 napisał: | dlaczego calkowicie swiadomie nie zaprosiliscie Piekary ?????
uwazam go za swietnego pisarza i wedle mnie pisze o wiele lepiej niz Mortka ktory tak mnie zanudzil swoja ksiazka "ostatnia saga" ze juz nigdy nie kupilem zadnej z jego ksiazek a Inkwizytor mnie zaciekawil od samego poczatku i przeczytalem cala jego serie
jak dla mnie nie zapraszajcie Mortki a zaproscie Piekare  |
Wspomnianą powieść posiadam i przeczytałem z przyjemnością, co więcej, nie mogę zgodzić się z tym, że jest nudna
Nie wyobrażam sobie, że Marcin Mortka mógłby nie przyjechać-ba mógłby nie być zaproszony , a Piekara- no cóż, również chciałbym aby się pojawił, ale "zapracował" sobie na obecne traktowanie.
Wreszcie, IMO obaj piszą w całkiem innym stylu, więc nie porównywałbym ich tak mocno do siebie  _________________ Greed will make us fall, light will bind us all. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AnyKey47

|
Wysłany: 2009-02-10, 00:04:39 Temat postu: |
|
|
| Ryuji napisał: | | AnyKey47 napisał: | dlaczego calkowicie swiadomie nie zaprosiliscie Piekary ?????
jak dla mnie nie zapraszajcie Mortki a zaproscie Piekare  |
Wspomnianą powieść posiadam i przeczytałem z przyjemnością, co więcej, nie mogę zgodzić się z tym, że jest nudna
Nie wyobrażam sobie, że Marcin Mortka mógłby nie przyjechać-ba mógłby nie być zaproszony , a Piekara- no cóż, również chciałbym aby się pojawił, ale "zapracował" sobie na obecne traktowanie.
Wreszcie, IMO obaj piszą w całkiem innym stylu, więc nie porównywałbym ich tak mocno do siebie  |
ja ich nie porównuje bo faktycznie pisza w innym stylu Chodzi mi o fakt ze jak dla mnie Mortka jest nudny :/ czytalem wiele ksiazek ale nie uwazam sie za znawce fantastyki mimo to gdy Stephen King znudzil mnie jednym opowiadaniem to siegnalem po nastepne i bylo dobre ale w przypaku Mortki gdy przeczytalem recenzje i urywki innych jego "dziel" to zadzialaly na mnie jak "Ostatnia saga" podobnie w przypadku Wladimira Wasiliewa tez nie uwazam go za wspanialego pisarza ale czytam jego ksiazki bo mnie nie NUDZA i da sie je czytac Jest tyle gusta ile ludzi na ziemi wiec nikogo nie neguje i nie oceniam po upodobaniach literackich chcialem tylko wyrazic swoja opinie na temat niezaproszenia Piekary szkoda ze realizatorzy spotkania spisali go na straty ale tez nie jest to koniec swiata a co do jego zachowania to nie znam go az na tyle dobrze by sie wypowiadac na ten temat ale jezeli sie tak zachowal to wielki minus dla tworcy jednej z moich ulubionych postaci fantasy :/ skoro robi w jajo organizatorow to jego blad i strata :p mysle ze warto zakonczyc ten watek bo jest jeszcze wiele inncyh spraw godnych uwagi a inni goscie sa rownie ciekawi i maja dobre pioro hehehehe pozdro i do zobaczenia  _________________ >>>>>>>No sacrifice No victory<<<<<<< |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pravuslamia

|
Wysłany: 2009-12-13, 22:29:19 Temat postu: |
|
|
| Nie rozumiem was. Ja bym chciała go spotkać bo po prostu lubię jego książki. A to, że się razu nie pojawił nie czyni go chyba przeklętym. Co tu szkodzi go zaprosić? Najwyżej znowu nie przyjdzaie, to jego strata. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|