Forum PyrForum Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jacek Piekara

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum PyrForum Strona Główna -> Goście
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Salastris

PostWysłany: 2008-12-18, 08:19:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A Jacek Piekara?? Zapomnieliśmy o królu Inkwizytorów? Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bronsiu

PostWysłany: 2008-12-18, 09:55:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie zapomnieliśmy. Zupełnie świadomie w tym roku postanowiliśmy go nie zapraszać.
Paszko
Site Admin

PostWysłany: 2008-12-18, 20:30:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Równie świadomie jak w latach poprzednich.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Nixos

PostWysłany: 2009-02-02, 12:45:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!

Ja mam takie pytanie, czy istnieje mozliwość zaproszenia Mai Lidii Kossakowskiej (bo Jarosław Grzędowicz jak widzę, prawdopodobnie, będzie)? Aż dziw, że nikt o to wcześniej nie pytał.

I tak z ciekawości - dlaczego nie Piekara? :>

Pozdrawiam
Nixos
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Paszko
Site Admin

PostWysłany: 2009-02-02, 14:30:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sprawa Jacka Piekary dość często jest przywoływana, zatem spróbujmy ją wyjaśnić raz a dobrze. Jackowi zdarzyło się w latach 2006-2007 przysporzyć wiele problemów organizatorom konwentów i fandomowi ogólnie. Najistotniejszym z naszego punktu widzenia jest fakt, iż regularnie Jacek do ostatniej chwili potwierdzał swoją obecność na konwencie, po czym się na nim nie pojawiał.
Powrót do góry
Bronsiu

PostWysłany: 2009-02-02, 14:33:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Albo, bywało, pojawiał się dzień później niż miał zaplanowane punkty programu bez uprzedzenia organizatorów.
AnyKey47

PostWysłany: 2009-02-08, 11:17:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dlaczego calkowicie swiadomie nie zaprosiliscie Piekary ?????
uwazam go za swietnego pisarza i wedle mnie pisze o wiele lepiej niz Mortka ktory tak mnie zanudzil swoja ksiazka "ostatnia saga" ze juz nigdy nie kupilem zadnej z jego ksiazek Razz a Inkwizytor mnie zaciekawil od samego poczatku i przeczytalem cala jego serie Very Happy

jak dla mnie nie zapraszajcie Mortki a zaproscie Piekare Razz
Lathea

PostWysłany: 2009-02-08, 11:43:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paszko napisał:
Sprawa Jacka Piekary dość często jest przywoływana, zatem spróbujmy ją wyjaśnić raz a dobrze. Jackowi zdarzyło się w latach 2006-2007 przysporzyć wiele problemów organizatorom konwentów i fandomowi ogólnie. Najistotniejszym z naszego punktu widzenia jest fakt, iż regularnie Jacek do ostatniej chwili potwierdzał swoją obecność na konwencie, po czym się na nim nie pojawiał.

http://noctem.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Paszko
Site Admin

PostWysłany: 2009-02-08, 13:27:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przenoszę do osobnego tematu, żeby łatwiej było zauważyć, gdyż temat przewija się w kółko.
Powrót do góry
Paszko
Site Admin

PostWysłany: 2009-02-08, 14:12:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AnyKey47 napisał:
wlasnie czytalem i nie podoba mi sie to ze nie chcecie zaprosic Piekary :/ dobra moze odmowil kilka razy ale nie wiadomo z jakich przyczyn to raz a dwa warto probowac do skutku tym bardziej ze nie tylko ja chcialbym sie spotkac z tym pisarzem

Tylko, jak pisaliśmy wyżej, on nie odmówił - on potwierdził swój przyjazd, miał zarezerwowany pokój w hotelu, widniał na plakatach i miał prelekcje w programie. I bez żadnego uprzedzenia nie przyjeżdżał. Jak dla mnie dyskwalifikuje i próbować nie mamy zamiaru. To zbędne narażanie nas na koszty, stres i zszarganą opinię, bo się punkty programu nie odbyły, a przecież ludzie przyjechali specjalnie na nie.
Powrót do góry
szati

PostWysłany: 2009-02-09, 16:29:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

taa jasne, niech przyjedzie, pokaze swojego Zlotego Metora i pobluzga jeszcze troche Nagrode Zajdla, bedzie ubaw po pachy Rolling Eyes
Powrót do góry
Ryuji

PostWysłany: 2009-02-09, 23:06:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AnyKey47 napisał:
uwazam go za swietnego pisarza i wedle mnie pisze o wiele lepiej niz Mortka ktory tak mnie zanudzil swoja ksiazka "ostatnia saga" ze juz nigdy nie kupilem zadnej z jego ksiazek Razz a Inkwizytor mnie zaciekawil od samego poczatku i przeczytalem cala jego serie Very Happy

Wspomnianą powieść posiadam i przeczytałem z przyjemnością, co więcej, nie mogę zgodzić się z tym, że jest nudna Smile
Nie wyobrażam sobie, że Marcin Mortka mógłby nie przyjechać-ba mógłby nie być zaproszony Shocked, a Piekara- no cóż, również chciałbym aby się pojawił, ale "zapracował" sobie na obecne traktowanie.
Wreszcie, IMO obaj piszą w całkiem innym stylu, więc nie porównywałbym ich tak mocno do siebie Wink
AnyKey47

PostWysłany: 2009-02-10, 00:04:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ryuji napisał:
AnyKey47 napisał:

Wspomnianą powieść posiadam i przeczytałem z przyjemnością, co więcej, nie mogę zgodzić się z tym, że jest nudna Smile
Nie wyobrażam sobie, że Marcin Mortka mógłby nie przyjechać-ba mógłby nie być zaproszony Shocked, a Piekara- no cóż, również chciałbym aby się pojawił, ale "zapracował" sobie na obecne traktowanie.
Wreszcie, IMO obaj piszą w całkiem innym stylu, więc nie porównywałbym ich tak mocno do siebie Wink

ja ich nie porównuje bo faktycznie pisza w innym stylu Chodzi mi o fakt ze jak dla mnie Mortka jest nudny :/ czytalem wiele ksiazek ale nie uwazam sie za znawce fantastyki mimo to gdy Stephen King znudzil mnie jednym opowiadaniem to siegnalem po nastepne i bylo dobre ale w przypaku Mortki gdy przeczytalem recenzje i urywki innych jego "dziel" to zadzialaly na mnie jak "Ostatnia saga" podobnie w przypadku Wladimira Wasiliewa tez nie uwazam go za wspanialego pisarza ale czytam jego ksiazki bo mnie nie NUDZA i da sie je czytac Very Happy Jest tyle gusta ile ludzi na ziemi wiec nikogo nie neguje i nie oceniam po upodobaniach literackich Smile chcialem tylko wyrazic swoja opinie na temat niezaproszenia Piekary Smile szkoda ze realizatorzy spotkania spisali go na straty ale tez nie jest to koniec swiata Smile a co do jego zachowania to nie znam go az na tyle dobrze by sie wypowiadac na ten temat ale jezeli sie tak zachowal to wielki minus dla tworcy jednej z moich ulubionych postaci fantasy :/ skoro robi w jajo organizatorow to jego blad i strata :p mysle ze warto zakonczyc ten watek bo jest jeszcze wiele inncyh spraw godnych uwagi a inni goscie sa rownie ciekawi i maja dobre pioro Very Happy hehehehe pozdro i do zobaczenia Very Happy
Pravuslamia

PostWysłany: 2009-12-13, 22:29:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie rozumiem was. Ja bym chciała go spotkać bo po prostu lubię jego książki. A to, że się razu nie pojawił nie czyni go chyba przeklętym. Co tu szkodzi go zaprosić? Najwyżej znowu nie przyjdzaie, to jego strata.
Powrót do góry
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum PyrForum Strona Główna -> Goście Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: